Ürün Özellikleri

Aktif Madde 500 gr/lt Metam sodium
Formulasyon SL (Suda çözünen konsantre)

Açıklama

 Aktif Madde; 500 gr/lt Metam sodium
Formulasyon; SL (Suda çözünen konsantre)


GAZ HALİNDE ETKİLİ İLAÇ

 

KULLANILDIĞI YERLER VE ZARARLILAR:

SUPERPAM FLUID her çeşit toprakta kullanılmakta beraber özellikle sera, saksı ve fidelik topraklarının, kök ve tohumlarına arız olan mantarlara ve yabancı ot tohumlarına karşı dezenfeksiyonunda, bitki olmadığı zamanlarda toprağa tatbik edilmek suretiyle kullanılır.

 

KULLANMA ŞEKLİ:

SUPERPAM FLUID çoğunlukla cam ve polietilen seralarda toprak fumigasyonu için kullanılır. Fumigasyon öncesi sera toprağı sürülerek gevşetilir ve tesviye edilir. Çiftlik gübresi ve yeşil gübre, hangisi kullanılıyorsa, fumigasyondan önce toprağa gömülür. Fumigasyon işi ekimden en az 3-4 hafta önce yapılmalı ve toprak ekim tavında olmalıdır.

 

1) Seralarda damla sulama sistemi ile ve solarizasyon uygulaması ile fumigasyon yapmak için toprak yüzeyi şeffaf plastik örtü ile gaz kaçmayacak şekilde iyice kapatılır, daha sonra SUPERPAM FLUID damla sulama sistemi ile toprağın 20-25 cm derinliğine inecek şekilde uygulanır. Solarizasyon uygulaması en az 4-6 hafta devam eder.

 

2) Toprak 10 cm yüksekliğindeki eşit tavalara ayrılır. Tavaların içi tamamen su ile doldurulur ve her m2’ye 60-125 ml SUPERPAM FLUID gelecek şekilde ilaçlanır. Parsel sırtlarıda 10 Lt lik sulama tenekesine 60-125 ml ilaç katılarak sulanmalıdır. (Bu ilaçlı su karışımı 1 metrekare alan içindir) Seranın bütün duvarlarına da aynı oranda ilaçlı su püskürtülür. Tavalara ilaç verdikten sonra, mutlaka kürekle tavaların içindeki ilaç karıştırılmalı, ilaçlama işi bittikten sonra toprak yüzeyi mutlaka naylon örtülmeli ve seranın dış naylonu veya camları mutlaka kapatılmalıdır. Böylece gazın uygulama alanı dışına çıkışı önlenmelidir. Sera bu şekilde örtülü halde 15-20 gün bekletilir.

Her iki uygulamada da bekleme müddetinden sonra örtülerek kaldırılarak damla sulama ile veya salma sulama ile toprak sulanacaktır. Toprak tava gelince toprağı havalandırmak için 3-4 günde 2 sürüm yapılmalıdır. Bu süre sonunda toprakta ilaç kalıntısı olup olmadığından emin olmak için tere testi yapılmalı ve tere testinin sonucuna göre karar verilmelidir.

 

TERE Testi’ nin Yapılışı: Seradan belirli aralıklarla az miktarda toprak numuneleri alınır ve alınan bu topraklar bir yerde birbirine karıştırılır. Bu karışım bir kavanoza konur ve tohum ekilir. Eğer tere tohumları 2-3 günde çıkış yaparsa, toprakta ilaç kalıntısı yok demektir, ekim yapabiliriz. Şayet tere tohumları çıkış yapmazsa, toprağı tekrar havalandırmalı ve bu testin sonucunda tere tohumları çıkış yapana tek beklemeliyiz. Tere tohumları çıkış yaptığı an toprak hazırdır, ekim yapabiliriz.

 

KARIŞABİLİRLİĞİ:

Diğer ilaçlarla karıştırılmaz.

 

ÖNEMLİ NOT: Sadece yetiştiricilik yapılacak olan seranın dezenfekte edilmiş olması yeterli olmaz. Fidelerin yetiştirildiği yastıklarında aynı işlemlere tabi tutulması gereklidir.

 

ANTİDOT:

Özel bir antidotu yoktur. Belirtilere göre tedavi uygulanır.

 

ÇEVREYE ETKİSİ:

Balıklara zehirlidir, sulara bulaştırmayınız.

 

AMBALAJ ŞEKLİ: 25 lt'lik ambalajlarda.